• KISKUNHALAS VÁRJA ÖNT ÉS A LOVASOKAT
  • CSI 2** Kiskunhalas, Hirling József Lovaspark
  • 2019. ÁPRILIS 29. - MÁJUS 1.

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas

Kiskunhalas és a Hirling József Lovaspark várja Önt!

A 2019. április 29 és május 1 között tartandó CSI** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen 19 versenyszám, a Százszorszépföld Egyesület kézműves kirakodó vására, a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovas karusszel és lovastorna bemutatói, a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház előadása, a Sóstó Csárda étterem sátra és sok egyéb programok kerülnek megrendezésre.
Szeretettel várunk minden kedves vendégünket a Kiskunhalas Fazekas Mihály utca 1. szám alatti arénában. A belépés díjtalan.

Bövebben..


Készítettünk egy látványos drón videófilmet a Hirling József Lovasparkról a riderline.hu segítségével. Kérjük nézzétek meg igen jól sikerült!

CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny Kiskunhalas 2019. Hirling József Lovaspark.

április 30 2019

Hat versenyszám tanúi lehettek kedden, a Hirling József Lovasparkba látogató nézők a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen. A nap főhőse Szuhai Gyula, aki két számot nyert és egy harmadik helyet is elért.

A főszereplőkben sok átfedés volt a tegnapi versenynappal és a helyi lovasok közül is bekerültek néhányan a legjobbak közé. Az utolsó két versenyszámba az eső közbejött, de különösebb gondot nem jelentett a lovasoknak. A keddi nap ismét a fiatal lovak versenyével indult. A 6-7 éves lovak 120 és 125 cm-en versenyeztek, csak időre. A számot Kovács Roland nyerte (Rákóczi SE, Nagyecsed) Senora Monalisa nevű lovával, mögötte Szuhai Péter (Gyula Farm Miskolc LSC) Chilling Out-tal lett a második.

A harmadik helyet, a tegnap ezüstös helyen befutó kiskunhalasi érdekeltségű páros Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Jennifer nyergében szerezte meg. A tegnapi győztes, szintén halasi lovas Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) ezúttal negyedik lett Lady Grétivel.

A VIP körben 110 cm-es akadályok vártak a lovasokra, a számot időre rendezték. A színvonalra jellemző, hogy a 15 indulóból nyolc hibátlan lovaglás született. Kettős sikert ért el Kollár Péter, aki Freya nyergében nyert és a második helyen is a Krucsó LK lovasa végzett Centrummal. A bronzérmes - csakúgy mint tegnap - Hegedűs Adél Dóra (Prosper LK), Timpex Gondolával lett. A második nap képgalériájához katt ide!

A nemzetközi verseny 9. számát, a Kis kört 125 cm-en tartották meg és kétfázisos elbírálású volt. A húsz indulóból Piroska Zoltán nyert Ízisz- szel, a második helyre Szotyori Nagy Kristóf jött be Timpex Hollyday-jel, a harmadik páros Zárug Gyula és Genius lettek. Csak az időkülönbség döntött a hibátlan lovaglások között.

A nap legnehezebb száma, a Nagy kör ismét 140 cm-en került megrendezésre kétfázisban és csak időre. Szuhai Gyula győzött, aki a második fázisban egyedüliként ment hibátlant Perthy Jackson nevű lovával. A Gyula Farm Miskolc LSC lovasa győzelmi értékét tovább növeli, hogy sötét pej ménje, Perthy Jackson fiatal ló, mindössze hét esztendős. Mögöttük az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs végzett PM Quintera nevű lován. A tegnapi győztes, 2018 magyar bajnoka, ifj. Szabó Gábor ezúttal harmadik lett egy másik lovával Lord Classic-kal.

A fiatal lovasok (25 év alattiak) versenye, a 130 cm-es pályán, amit csak időre rendeztek 14.30-tól, immár esős időben zajlott. A tegnapi nyerő Mészáros Marcell Comedy Star-ral ismételt és első helyért vehette át megint a díját. A második helyet Jármy Tibor szerezte meg Cessna nevű lován, míg a bronzérmes helyen Rádiháza Hont nyergében Kovács Roland végzett. A számban a helyi szurkolók örülhettek a Kiskunhalasi LTSE lovasa teljesítményének, Füzér Flóra ugyanis a negyedik helyen végzett Chiara-val.

A nap utolsó számában Szuhai Gyula mutatta meg, hogy jó formában van ő és lovai is. A Gyula Farm sportolója a Közép kör 130 cm-es pályáján, a győztes körben hibátlanul ment Casallo-val, a pej herélt 8 éves lovával és kellően gyorsan ahhoz, hogy nyerjenek.  Clariton nevű hétéves pej ménjével is tempósan és hibátlanul teljesített Szuhai, de  kicsit lassabban haladtak, vele harmadik lett, mert az Airvent-es Babó Szilvia PM Stanforddal bő fél másodperccel gyorsabb volt. Egyértelműen a nap embere lett Szuhai Gyula lovaival, a két győztes körével és a bronzérmes eredményével.

A részletes eredménylistákhoz katt ide!

A verseny holnap a döntőkkel folytatódik, benne a Kiskunhalas Nagydíjáért folyó Grand Prix-vel 145 cm-en. Nagy érdeklődésre számot tartó kitartásos magasugratáson négy induló lesz a mai startlista alapján. A számot 14 cm-en kezdik és Halason nem egyszer láttunk már 2 méter fölötti ugrást is. Holnap mutatkoznak be a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovasai, lovastornászai zenés műsorukkal. Az ő szereplésük 13.15-kor várható. A Nemzeti Lovasszínház június 8-i, Honfoglalás című előadásának közel félórás promóciója 15 órától várható. A kilátogató nézőkre vár a gyermek foglalkoztató kézműves sátor és a Százszorszépföld Egyesület kirakodóit is megcsodálhatják a nézők. A Sóstó Csárda szintén különleges délalföldi ételekkel várja étteremsátrában vendégeit.

A május 1-i (szerdai) időrend:

08.30 - 13. versenyszám, CSI ** VIP kör (115 cm, időre)
09.30 - 14. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, időre)
11.00 - 15. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, időre)
12.30 - 16. versenyszám, CSI Fiatal lovas (135 cm, időre, egyszeri összevetés)
14.00 - 17. versenyszám, CSI ** Kitartásos magasugratás (140 cm, puissance)
15.30 - 18. versenyszám, CSI ** Grand Prix Kiskunhalas Város Díjáért (145 cm, időre, egyszeri összevetés)
17.00 - 19. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 125 cm, időre)

Szöveg: Kovács Iván, képek: Hajdu Krisztina

Versenyprogram CSI** Kiskunhalas

09.00-től 1. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 1. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 2. versenyszám, CSI ** Kis kör (120 cm, időre) 3. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, kétfázisos) 4. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, kétfázisos) 5. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, időre) 6. versenyszám, CSI ** VIP kör (110 cm, időre, egyszeri összevetés)
09.00-től 7. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 7. versenyszám, CSI* fiatal lovak (6-7 éves, 120-125 cm, időre) 8. versenyszám, CSI** VIP kör (110 cm, időre) 9. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, kétfázisos) 10. versenyszám, CSI ** Nagy kör (140 cm, kétfázisos) 11. versenyszám, CSI Fiatal lovas (130 cm, időre) 12. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, győztes kör csoportokkal)
09.00-től 13. versenyszám (további számok, indulók függvényében) 13. versenyszám, CSI ** VIP kör (115 cm, időre) 14. versenyszám, CSI ** Kis kör (125 cm, időre) 15. versenyszám, CSI ** Közép kör (130 cm, időre) 16. versenyszám, CSI Fiatal lovas (135 cm, időre, egyszeri összevetés) 17. versenyszám, CSI ** Kitartásos magasugratás (140 cm, puissance) 18. versenyszám, CSI ** Grand Prix Kiskunhalas Város Díjáért (145 cm, időre, egyszeri összevetés) 19. versenyszám, CSI* Fiatal lovak (6-7 éves, 125 cm, időre)

Kiemelt támogatók